Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak rychle a efektivně řešit havarijní ucpání kanalizace

Ucpaná kanalizace je velmi nepříjemný problém, který omezuje chod domácnosti a může způsobit i nemalé škody na majetku. Rychlý a profesionální zásah je klíčem k minimalizaci následků havárie.

Jak poznat ucpanou kanalizaci

Ucpanou kanalizaci poznáte tak, že záchod a odpady neodtékají, bublají a zapáchají. Domácí metody čištění (např. gumovým zvonem nebo tzv. krtkem) přitom nepomáhají. To je jasný příznak toho, že problém je hlouběji v potrubí a je namístě zavolat odborníky.

Jak probíhá profesionální čištění ucpané kanalizace

Odborná firma nejdříve diagnostikuje problém, a to tak, že potrubí vyčistí a poté použije kameru. Pomocí kamery zjistí, zda je v kanalizaci spadlý předmět, prorostlé kořeny, nebo zda je například potrubí zlomené či rozpadlé. Podle toho zvolí vhodné řešení.  

Pokud kanalizaci ucpaly drobné předměty a nečistoty, je nejvhodnější čištění odpadních trubek pomocí tlakové vody. Větší předměty lze rozřezat pomocí robotické frézy.

V případě praskliny, rozsazeného či zlomeného potrubí lze zvolit bezvýkopovou metodu opravy kanalizace pomocí sanačního rukávce nebo vložky. Kořeny lze z kanalizace odstranit pomocí frézy. V případě rozsáhlého poškození je ale nutná oprava odpadního potrubí výkopem.

Podle čeho vybrat firmu na čištění kanalizace

Profesionální firma by měla především disponovat výkonnou technikou, která si poradí se všemi příčinami ucpané kanalizace. Firma by měla volit co možná nejšetrnější metody s ohledem na příčinu ucpání. Neméně důležitá je schopnost rychlého zásahu v případě havárie.

Jednou takovou je i firma Herčík a Kříž, která se zaměřuje nejen na havarijní čištění kanalizace, ale i prevenci problémů s odpady.

Ucpaná kanalizace, odpad nebo WC


HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.
logo HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.

Profesionální služby pro správu a údržbu kanalizací a domovních odpadů. Každý rok vyřešíme přes 6 000 problémů s kanalizacemi, staráme se o více jak 18 000 zákazníků a zkušenosti sbíráme od roku 1993.

 
 
Reklama