Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plánujete čističku? Vyřešte to do 1. 7. 2024 a ušetříte 9 700 Kč

Ministerstvo pro místní rozvoj připravilo novinku, která od 1. července 2024 znamená výrazné zdražení poplatků za stavební povolení. Týká se to také povolení pro realizaci čističek odpadních vod.

Ministerstvo pro místní rozvoj připravilo novinku, která od 1. července 2024 znamená výrazné zdražení poplatků za stavební povolení. Týká se to také povolení pro realizaci čističek odpadních vod. Pokud chcete ušetřit značnou sumu a plánujete domovní ČOV, je na čase se rozhoupat co nejdříve.


Ze 300 korun na astronomických 10 000 Kč
Od 1. července 2024 několikanásobně podraží stavební povolení. Týká se to všech staveb, jako jsou rodinné domky, chaty, garáže, studny nebo čističky odpadních vod. Je to bohužel tak, že nejhlouběji do peněženek sáhnou ti, kteří chtějí čističku odpadních vod. Zatímco nyní stojí vydání povolení 300 korun, nově budou zájemci platit 10 000 Kč. Podle některých je nepochopitelný nárůst, protože podobné zvýšení správních poplatků jsme v historii ještě nezaznamenali. Nicméně je to hotová věc, na kterou je třeba se připravit. 


Navýšení správních poplatků, které byly neměnné od 90. let 
Zdražení vychází ze zákona č. 634/ 2004 Sb. o správních poplatcích. Doposud se platily podle zákona z 90. let. Ministerstvo jako argumenty uvádí i významný nárůst administrativní náročnosti prováděných úkonů a inflaci. Pokud váháte nad realizací čističky odpadních vod, mohlo by být zdražení správního poplatku za stavební povolení tím rozhodujícím faktorem. Protože úspora 9 700 Kč je značná. Čas máte maximálně do 1. 7. 2024. 

Více informací o bezúdržbové čistírně Hellstein


Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 
Reklama