Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Národní cena za architekturu a Cena architektonické veřejnosti GROHE už zná své vítěze

V rámci Grand Prix Architektů Festivalu by GROHE konaného ve Velké dvoraně Veletržního paláce v Praze proběhlo vyhlášení vítězů Národní ceny za architekturu 2023. Přes den mohli návštěvníci kromě prezentací nominovaných projektů vidět také novou kolekci GROHE SPA, oslavující vodu jako zdroj zdraví.

GROHE SPA

Galavečer s vyhlášením výsledků se konal v pondělí 30. října 2023. Hlavní cenu GPA – Národní ceny za architekturu pro rok 2023 získal projekt Sídlo Kloboucké Lesní autorů Jana Macha, Jana Vondráka a Filipa Cerhy. Jako každoročně vítězové hlavní ceny obdrželi velkou modrou kostku, kterou vytvořil Bohumil Eliáš. Další ceny byly uděleny také v jednotlivých kategoriích.

Na základě hlasování veřejnosti získal Cenu Architektonické veřejnosti GROHE projekt Zlínská zrcadla. Hlasy bylo možné projektu udělit až do 1. 11. 2023 a vítěz získal celkem 192 hlasů.

O Národní cenu za architekturu se v letošním jubilejním 30. ročníku ucházelo 275 projektů, z nichž porota vybrala 50, které postoupily do finále. Porota je každoročně pětičlenná, kdy čtyři porotci jsou vždy zahraniční a jeden je z České republiky. Vybrané projekty byly poté prezentovány v rámci Grand Prix Architecture Festivalu by Grohe. Návštěvníci kromě prezentací projektů mohli vidět i novou luxusní kolekci GROHE SPA. Instalace zahrnovala různé typy vodovodních bateriích na designových displejích, wellness zónu se sprchou a velkoformátovou videoprojekci.

Kolekce GROHE SPA zve uživatele k luxusním vodním rituálům, které využívají pozitivních účinků vody na tělo i duši. Je určena pro jedinečné wellness prostory a díky rozmanitým produktovým variantám umožňuje proměnit koupelnu v domácí wellness přizpůsobené individuálním potřebám. Portfolio zahrnuje prémiové výrobky GROHE, které se vyznačují nejvyšší kvalitou, špičkovými technologiemi, bezkonkurenčně precizním zpracováním a atraktivním designem.

Další podrobnosti o GROHE SPA naleznete na webu grohespa.com


Grohe ČR s.r.o.
logo Grohe ČR s.r.o.

GROHE je předním světovým výrobcem sanitárního vybavení a globální značkou zaměřenou na poskytování inovativních vodních řešení. Kvalita, technologie, design a udržitelný rozvoj. Čtyři klíčové hodnoty, které definují náš závazek poskytovat zákazníkům ...

 
 
Reklama