Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak zvolit vhodné čerpadlo na dešťovou vodu?

Chcete rozumně využívat dešťovou vodu, ale nevíte si rady s výběrem příslušenství, které budete ke sběru vody potřebovat? Poradíme vám.

Během letních horkých dní mnozí zahrádkáři řeší již tradiční otázku: čím zalévat zahradu, když zrovna neprší? Odpověď je jednoduchá - ideálně dešťovou vodou. Zvolit správné vybavení pro sběr dešťové vody ovšem už tak jednoduché není. Naprostým základem je podzemní nádrž na dešťovou vodu s nátokovým filtrem a poklopem. Mezi další příslušenství, které je třeba pořídit, patří potrubí, tvarovky a zejména pak čerpací zařízení.

A právě výběr čerpacích zařízení patří k problematickým, avšak zcela zásadním momentům. Vhodně zvolené čerpadlo je totiž základem pro komfortní využití dešťové vody. Kdy byste si měli zvolit domácí vodárnu a kdy ponorné čerpadlo?

Kompaktní domácí vodárnu doporučujeme zvolit v případě, že máte v blízkosti nádrže suchý prostor (např. garáž nebo technickou místnost), kam ji můžete umístit.

Pokud takový prostor nemáte a domácí vodárnu v domě umístit nemůžete, nebo zastáváte názor, že čerpadlo patří do vody, sáhněte po ponorném čerpadlu, které je instalováno již přímo v nádrži. Umístění čerpadla pod zemí zároveň eliminuje jeho případnou hlučnost.

Více informací


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 
Reklama