Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Návod na správné používání bazénového vysavače

Stal se letos poprvé součástí vaší zahrady také bazén? Pokud patříte k bazénovým začátečníkům, čeká na vás spousta činností, které jste v životě nedělali, ale pro kvalitu vody a funkčnost bazénu je jejich ovládnutí naprosto nezbytné.

Bazénové vysavače
Zdroj obrázku: Semachkovsky / Shutterstock.com

Pokud si nejste jistí, jak správně zacházet s bazénovým vysavačem, přinášíme vám praktický a přehledný návod.

Bazénový vysavač nejprve správně zapojte

Klíčem k úspěchu je správné zapojení přístroje. Bazénové vysavače se nejčastěji připojují k bazénové filtraci. Jak přesně a k čemu jednotlivé modely vysavačů připojit se dočtete v návodu. Než se tedy pustíte do práce, nastudujte si pečlivě návod, ať se nedopustíte začátečnické chyby a místo ke skimmeru přístroj nezapojíte do nasávacího otvoru v bazénu či naopak.

Počkejte, dokud se vysavač nezavodní

Následně, jakmile budete mít bazénový vysavač správně zapojen, počkejte, dokud se nezavodní. Nejenom vysavač, ale také hadice. Vzduchové bubliny by totiž při vysávání nadělaly více škody než užitku – a úklid byste si kvůli tomu zbytečně ztížili. To, že je vysavač připraven k použití, poznáte toho, že z něj nebudou odcházet bublinky.

S bazénovým vysavačem zacházejte opatrně

Jakmile bude vysavač připraven k použití, vrhněte se do čištění bazénu. Snažte se, aby po celou dobu zůstala hadice ponořená ve vodě. Tím totiž zabráníte tomu, že by se do vysavače dostal opět vzduch. Při vysávání si vytvořte svůj vlastní systém. Postupovat můžete buď od krajů ke středu nebo od středu k okrajům. Při práci s vysavačem nemusíte moc tlačit, ale spíše směřovat hlavici tak, aby se posouvala směrem, kterým chcete.

Jakmile si používání bazénového vysavače osvojíte a zautomatizujete, zjistíte, že se jedná o poměrně rychlou a nenáročnou činnost. Protože je údržbě bazénu nutné věnovat se pravidelně, čím dříve se naučíte s vysavačem pracovat, tím lépe.

 
 
Reklama