Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co je nefakturovaná voda?

Jedná se o vodu ztracenou v důsledku tlakových rázů, nepřesného odečtu měřičů, úniků nebo prasklých potrubí, nedovolených připojení k síti, krádeží a podobně.

Nefakturovaná voda představuje rozdíl mezi vyprodukovanou vodou a fakturovanou vodou.

V situaci, kdy je vody v mnoha oblastech stále větší nedostatek a současně se zvyšuje její spotřeba, představuje nefakturovaná voda velmi reálnou výzvu, které čelí většina dodavatelů vody z důvodu postupující urbanizace, vyšší poptávky, zvýšených cen a stárnoucích distribučních sítí.
Jedná se o vodu ztracenou v důsledku tlakových rázů, nepřesného odečtu měřičů, úniků nebo prasklých potrubí z důvodu vysokého tlaku, stárnoucí infrastruktury, nedovolených připojení k síti, krádeží a podobně.


Stáhněte si dokument white paper: Snížení objemu nefakturované vody

Velký objem nefakturované vody neznamená pro dodavatele jen ztrátu příjmů a vyšší provozní náklady, ale může vést rovněž ke zvýšení nákladů na opravy úniků, zvýšení nákladů na energie atd. Vývoj inteligentních měřičů a inteligentního měření naštěstí nabízí větší transparentnost distribuce vody. Je tak možné vytvořit celkový obraz distribuční sítě a jejího stavu. Hlavní témata dokumentu white paper:
  • Mapování využití vodních zdrojů
  • Výpočet nefakturované vody
  • Příčiny nefakturované vody

Kamstrup A/S
logo Kamstrup A/S

Přímé zastoupení dánské společnosti Kamstrup A/S - výrobce měřičů energií. Dodáváme ultrazvukové měřiče tepla, chladu a vodoměry. Rovněž nabízíme komplexní systémy dálkových odečtů a zpracování naměřených dat.

 
 
Reklama