Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úkapové žlaby MEA pro patrová parkoviště nových bytových domů

Povrchové žlaby MEA svou konstrukční výškou 30 nebo 50 mm nezasahují do nosné konstrukce a mohou být navrženy jako vysychací, nebo s odtokem do sběrné jímky.

Součástí nových komplexů bytových domů často bývají i vícepodlažní parkovací domy. Jedním z příkladů je i nově dokončovaný rezidenční objekt v Praze ve Vysočanech s bytovými i komerčními prostory. Obyvatelům bude sloužit vícepodlažní podzemní parkoviště, ve kterém je odvodnění řešeno s povrchovými žlaby MEA PG 3000 z polymerického betonu.

Povrchové žlaby MEA svou konstrukční výškou 30 nebo 50 mm nezasahují do nosné konstrukce a mohou být navrženy jako vysychací, nebo s odtokem do sběrné jímky.

Principem je systém svedení vody drážkami do centrálního žlabu. Prvky jsou buď z polymerického betonu, nebo z kompozitního materiálu. Nízké drážky jsou bezpečné i pro pohyb chodců, handicapovaných osob i cyklistů. Bezroštové provedení nezvyšuje hlučnost objektu.

Tento bezpečný způsob sběru úkapové vody z aut byl realizován již v mnoha parkovacích domech, například v Benešově, v Brně, Týnci, Olomouci, ale i v budově Úřadu vlády nebo v nejmodernějším parkovacím domě na Černém Mostě.

více o odvodňovacích systémech MEA


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama