Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový logistický areál PPL s vysokozátěžovými žlaby MEA

Problémy, které bylo třeba vyřešit pro bezpečné odvodnění, byly spojeny s požadavky na pojezd těžké nákladní dopravy, velikostí a roztažností betonové plochy, se spolehlivostí odvodnění a také s nezvyšováním hluku provozu vozidel.

Odolnost na vysoké dynamické zatížení, nepříznivé povětrnostní podmínky a současně tichý pojezd splňují monolitické žlaby MEA DM2000. Prvek tělesa z polymerického betonu vydrží zátěž D400 až F900 kN. Pevná konstrukce je vyrobena jako jednodílná, bez roštu, takže pojezd je zcela tichý. Tyto monolitické žlaby se používají nejen u skladovacích a průmyslových areálů, ale i na dopravních terminálech nebo letištích.

Projekční tým MEA věnoval zvýšenou pozornost byla hlavně roztažnosti celé betonové plochy a odpovídajícím dilatačním spárám. Plochy byly na některých částech svedeny také do obrubníkového odvodnění MEA KERB 500, hloubky 500 mm s dostatečnou hydraulickou kapacitou.

Obrubníkové odvodnění je výhodné použít v místech s minimálním spádem, nebo v místech, kde se spád nepravidelně mění. Nevznikají tak kaluže ani při nulovém spádu a do plochy nezasahují žádné mříže nebo podélné štěrbiny. Je to bezpečný a komfortní systém i pro chodce.

Celkový rozsah liniového odvodnění zahrnuje cca. 300 metrů systému Mea DM2000 a 350 metrů obrubníkového odvodnění Mea KERB 500.

více o odvodňovacích systémech MEADRAIN z polymerického betonu


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama