Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topné kabely na potrubí - ochrana proti zamrznutí

Samoregulační topný kabel ochrání vaše potrubí, vodoměr apod. proti zamrznutí a následným škodám.

V době kdy venkovní teploty klesají hodně pod bod mrazu tepelná izolace instalovaná na potrubí plně nekryje tepelnou ztrátu a hrozí zamrznutí trubek, vodoměrů a pod.  Škody v těchto případech můžou mít dalekosáhlé následky.

Máme pro tyto případy řešení - samoregulační inteligentní topný kabel instalovaný na potrubí. Samoregulační topné kabely se kotví na potrubí pomocí samolepicí hliníkové pásky, která kromě fixace zajistí rovnoměrný přenos tepla z topného kabelu na vytápěné potrubí. Výkon samoregulačních topných kabelů je dimenzován tak, aby při použití správné tepelné izolace zajistili dostatek tepla, aby potrubí nezamrzlo ani při venkovních teplotách pod -20°C.

Výhoda samoregulačních topných kabelů oproti klasickým (odporovým) topným kabelům spočívá v tom, že se můžou vzájemně dotýkat. křížit aniž by hrozilo jejich přehřátí nebo zničení.

Považujeme za nutné instalovat regulátory s teplotní čidlem které zajistí, aby systém byl v provozu pouze v okamžiku, kdy reálně hrozí riziko zamrznutí, tzn při poklesu venkovní teploty pod bod mrazu.

Pomocí samoregulačních topných kabelů lze i udržovat teplou vodu v rozvodech potrubí TUV bez nutnosti instalovat cirkulační smyčku. K tomu se ale používají jiné topné kabely, než na ochranu proti zamrznutí. Více informací nejdete na našich webových stránkách.

Předejděte případným komplikacím z důvodu zamrznutí potrubí a vyžádejte si cenovou nabídku na samoregulační topné kabely ještě dnes. Poptávky zasílejte na e-mail technik@elmaterm.cz

Samoregulační topné kabely


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama