Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Změkčovací zařízení IVAR.DEVAP-KAB pro úpravu pitné vody a napájecí vody

Změkčovač vody pro zabránění tvorbě vodního kamene iontoměničovou technologií. Díky plně elektronické řídící jednotce s mísícím bypassem je možné výslednou tvrdost vody nastavit podle požadavků.


Změkčovací zařízení řady IVAR.DEVAP-KAB se dodává v tkz. „kabinetním“ provedení (sklolaminátová láhev s katexovou pryskyřicí je umístěna do solankové nádrže). Zařízení řady IVAR.DEVAP-KAB eliminují tvrdost vody na principu iontové výměny. Celý proces úpravy vody i regenerace náplně, je plně automatický.

Proces regenerace náplně je spuštěn na základě proteklého objemu upravené vody a probíhá v naprogramovaných časových intervalem proplachů. Díky použití plně elektronických řídících jednotek CLACK je možné přizpůsobit produkci upravené vody i proces regenerace konkrétním podmínkám v místě instalace. Jako zásobník regenerační soli slouží kompaktní plastová nádrž.

Zařízení IVAR.DEVAP-KAB pro úpravu vody splňují požadavky Vyhlášky č.: 409/2005 Sb. pro trvalý styk s pitnou vodou. Pro automatickou regeneraci cyklů je nutné zabezpečit napojení na kanalizační odpad a k el. síti o napětí 230 V.

Regenerace je možno zvolit objemově nebo časově, resp. kombinací těchto parametrů. Při instalaci změkčovače vody je nutné zařadit před zařízení filtr mechanických nečistot o porozitě alespoň 100 μm. Výsledná tvrdost vody je při běžných technických aplikacích nastavena okolo hodnoty 1 mmol/l. Plynulou regulaci této hodnoty zajišťuje mísící bypass, který je součástí zařízení. Instalací kabinetního změkčovače vody pak nedochází k zarůstání teplosměnných ploch a citlivých armatur inkrusty vodního kamene.

Více informací


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama