Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Alfa Laval vytváří více možností s novým deskovým výměníkem tepla AXP82

Alfa Laval přináší osvědčený vysokotlaký výkon své produktové řady AXP do nové velikosti výměníku tepla speciálně navrženého pro použití s CO2.

Nová Alfa Laval AXP82 umožní použití stejné konstrukce tepelného výměníku pro širší rozsah transkritických výkonů, než je možné u předchozích modelů. Nejlepší ze všeho je, že kombinuje špičkový standard pro nízký pokles tlaku a vysoký konstrukční tlak s vynikajícím únavovým výkonem, aby splnil jedinečné požadavky těchto aplikací.

Vývoj AXP82 přišel jako reakce na rychlý růst transkritických systémů CO2 pro ohřev a chlazení. Oxid uhličitý se dnes používá ve stále rostoucím počtu aplikací a ve větších systémech, než tomu bylo před krátkou dobou.

„Trh s CO2 rychle rostl, protože více konstruktérů systémů a koncových uživatelů přechází na přírodní chladiva v reakci na měnící se legislativu v oblasti životního prostředí,“ vysvětluje Fredrik Ekström, prezident obchodní jednotky Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers Alfa Laval . "Kromě komerčního chlazení dnes vidíme zákazníky v rostoucím počtu průmyslových odvětví, kteří přecházejí na CO2 - to zahrnuje klimatizaci a průmyslové aplikace a dokonce i oblast námořní dopravy. Uvedením modelu AXP82 na trh budeme schopni zajistit spolehlivý tepelný výkon pro systémy různých velikostí v širším rozsahu náročných aplikací CO2.“

Důležitým prvkem byla obnovená, větší konstrukce portu na tepelném výměníku. Optimalizací rovnováhy mezi velikostí portu a mechanickým výkonem dokázala Alfa Laval zajistit kombinaci nízkého poklesu tlaku a vysokého konstrukčního tlaku při současném dosažení vysoké odolnosti proti únavě.

Více informací o nových produktech


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama