Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proporcionální dávkovač polyfosfátu IVAR.POLIFEMO/IVAR.POLIFEMO PLUS

Proporcionální dávkovače polyfosfátu pro snížení rizika usazování vodního kamene. Dávkovače jsou určeny pro úpravu vody před ohřevem v zásobníkových/průtočných ohřívačích, pračkách a myčkách.


Dávkovače IVAR.POLIFEMO a IVAR.POLIFEMO PLUS (navíc je vybaven uzavíracím kulovým uzávěrem a by-passem) jsou proporcionální dávkovače polyfosfátů. Instalují se na přívodní potrubí ohřevu teplé vody, pračky nebo myčky nádobí, kde do vody postupně uvolňují směs potravinářských polyfosfátů, které snižují riziko usazování vodního kamene a působí i protikorozně při styku s kovovými materiály.

Nejedná se však o klasické změkčování vody jako např. při použití katexových změkčovačů vody, u nichž je využíváno procesu iontové výměny, nýbrž se jedná o změnu chemického složení přívodní vody.

Konstrukce dávkovače umožňuje čtyři montážní pozice, a to s maximálním průtokem až 25 l/min (13 l/min u typu IVAR.POLIFEMO PLUS, doporučená je vertikální instalace. Kapacita náplně je obvykle cca 30 m3 upravené vody, přičemž nutnost výměny náplně je indikována oranžovým plovákem uvnitř nádobky. Tělo dávkovače je vyrobeno z chromované mosazi, nádobka pak z průhledného plastu Grilamid®.

Použitím těchto materiálů je dosaženo odolnosti vody až do statického tlaku vody 10 bar při povoleném rozsahu teplot od +5 °C do maximální teploty +40 °C. Dávkovače IVAR.POLIFEMO a IVAR.POLIFEMO PLUS obsahuji i filtrační mřížku a jsou schopny zachycovat i drobné mechanické nečistoty o porozitě až 100 μm (= 0,1 mm).

Více informací


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama