Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová knihovna BIM objektů pro podtlakové odvodnění Akasison

Společnost Nicoll zveřejnila novou knihovnu BIM objektů pro Revit k podtlakovému odvodnění Akasison. Objekty můžete stahovat ve dvou částech - prvky podtlakového systému a trubní systém z PE-HD.

Podtlakové odvodnění má oproti klasickému gravitačnímu odvodnění mnoho výhod. Ekonomické výhody přináší použití trubek o menších průměrech (při využití plného naplnění) a méně střešních vtoků. To také znamená méně prostupů střešní krytinou a eliminace možných netěsností. Dochází také k úspoře velké části kanalizace a s tím spojených zemních prací díky menšímu množství svodů ze stoupaček. Trubky jsou vedeny vodorovně pod střechou a malý počet svislých svodů dává projekci svobodu při utváření staveb.

Návrh systému podtlakového odvodnění provádí dodavatel systému pomocí speciálního softwaru na základě podkladů dodaných projektantem. Zpracovatel návrhu zodpovídá za správnou funkčnost systému, hydraulický výpočet a návrh dimenzí jednotlivých úseků trubního rozvodu. Výstupem pro projektanta je pak izometrie jednotlivých větví rozvodu, výpis materiál a technická zpráva. Role dodavatele systému by tím ale končit neměla. Velmi často je potřeba proškolit montážní společnost a poskytnout technickou podporu přímo na stavbě včetně závěrečné kontroly celého systému.

Informační model budovy je digitální model, který reprezentuje fyzický a funkční objekt s jeho charakteristikami. Slouží oprávněným uživatelům jako otevřená databáze informací o objektu pro jeho navrhování, výstavbu a provoz po dobu jeho životního cyklu, tj. od konceptu po odstranění stavby.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama