Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Velká potrubní revoluce – spolehlivě a bezpečně více než 30 let!

Nebylo to nic jiného než revoluce v instalatérské technologii – v roce 1990 společnost Uponor uvedla na trh své 1. svařované vícevrstvé kompozitní potrubí (MLCP). Trubky našly širokou škálu uplatnění v aplikacích rozvodů pitné vody a vytápění. Nabídly zvýšenou stabilitu, nízkou hmotnost a byly také jednoduché a časově nenáročné na práci.

Každopádně i přes velké množství pozitivní zpětné vazby od zákazníků, vývojáři ze společnosti Uponor neusnuli na vavřínech – první Uponor lisovací tvarovka pro MLC potrubí následovala již v roce 1993 a v roce 2001 byla uvedena na trh první lisovací tvarovka s integrovaným testem bezpečnosti.

Pokud hovoříme o bezpečnosti, inženýři společnosti Uponor prokázali, že i drobné vizuální úpravy mohou mít velký dopad – barevná kódování pro identifikací lisované tvarovky, zavedená v roce 2007, s sebou přinesla plusové body pro ještě spolehlivější a bezpečnější instalace.

A v neposlední řadě – roku 2013 byla v závodě v Zella-Mehlis v Německu (v kompetenčním centru Uponor pro vícevrstvé kompozitní potrubí) vyrobena 1. bezešvá vícevrstvá kompozitní trubka Uni Pipe PLUS. S menším poloměrem ohybu až o 40 % se společnost Uponor znovu zapsala do historie kompozitních potrubí.

Do dnešního dne bylo vyrobeno a úspěšně nainstalováno více než 1 000 000 metrů vícevrstvých trubek - často v kombinaci s inovativní generací tvarovek S-Press PLUS, kterou společnost představila na mezinárodním veletrhu ISH v roce 2019.

Za posledních 30 let se společnosti Uponor opakovaně podařilo dosáhnout trvalých změn na trhu s technologiemi potrubí. To, co v roce 1990 začalo vícevrstvým kompozitním potrubím Uponor, se nyní stalo celým světem produktů, plným inovativních systémových řešení - úspěšný příběh, který nemá obdoby.

Vše o vícevrstvém kompozitním potrubí.


UPONOR, s.r.o.
logo UPONOR, s.r.o.

Kdo jsme? Ve společnosti Uponor přemýšlíme o vodě pro budoucí generace. Naše nabídka, včetně bezpečné dodávky pitné vody, energeticky účinného sálavého vytápění nebo chlazení a spolehlivé infrastruktury, umožňuje udržitelnější životní prostředí.

 
 
Reklama