Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Design i hygiena! Zájem o bezdotyková ovládací tlačítka na WC roste

Bezdotyková splachovací tlačítka jsou ideálním řešením designu a hygieny v jednom. Zájem o ně stále roste. Myslete na to, už když stavíte nebo rekonstruujete.

Heslo 3R je jedno z mála pravidel, které si v době pandemie úspěšně zapamatoval každý. Ruce, roušky, rozestupy – tak zavelelo ministerstvo zdravotnictví v oblasti osobní hygieny. A domácnosti i kanceláře začaly ve velkém kupovat nejrůznější dezinfekční přípravky a hygienické materiály. Roste však také zájem o všechno, co je bezdotykové. Své by o tom mohli vyprávět i v Alcaplastu – středoevropské jedničce v oblasti sanitární techniky.

Společnosti, jež před třemi lety uvedla na trh řadu ovládacích tlačítek NIGHT LIGHT, jež umožňovala ovládat splachování pouhým přiblížením ruky, nikoli tedy přímým dotykem. Za tři varianty designu a promyšlený systém nastavení podsvícení získala v roce 2018 dokonce mezinárodní designérské ocenění iF Design Award.

V souvislosti s letošní pandemií zájem o produkty výrazně roste. „Na všech trzích, na kterých působíme, je hygiena hlavním tématem letošního roku. To se týká všech produktů, ale u bezdotykových tlačítek registrujeme od jara ještě větší vlnu zájmu. Jejich instalace je sice o něco složitější, protože potřebují přívod elektřiny, ale v nových či zrekonstruovaných prostorách jsou ideálním řešením designu i hygieny v jednom. Oproti minulosti nás navíc poptávají nejen firmy či instituce, ale mnohem častěji také majitelé bytů či rodinných domů,“ říká Václav Oslzlý, ředitel produktového a nákupního oddělení břeclavské společnosti Alcaplast, jež má dnes 10 poboček v zemích střední a východní Evropy.


Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 
Reklama