Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový navrtávací odbočkový ventil FRIALEN® DAV pro vysazení domovní přípojky

Představujeme novou generaci navrtávacích odbočkových ventilů s upínacím mechanismem REDSNAP, který zkracuje dobu instalace až po navrtání téměř o 50%.

Jedná se o sedlovou elektrotvarovku, která slouží k vysazení uzavíratelné odbočky z PE potrubí, využívanou především pro domovní vodovodní přípojky. Vysazení odbočky z hlavního řadu je možné pod plným provozním tlakem.

Upnutí tvarovky na trubku pomocí imbusových šroubů bylo nahrazeno rychloupínací pákou RedSnap = rychlejší montáž, není třeba žádné nářadí. Po zacvaknutí červené páky RedSnap do horní polohy není nutné provádět žádnou další kontrolu upnutí, jako tomu bylo v případě dotahování spodního třmenu pomocí imbusových šroubů u předchozí generace dav.

Přepracovaná svařovací zóna nově s odkrytou topnou spirálou výrazně zkracuje čas svařování a chladnutí - zkrácení času instalace odbočky až do navrtání o 50%! Současně ale u nového DAV zůstává kvalitní celokovový mechanismus s integrovaným vrtákem, spodním a horním kovovým dorazem a plným průtokem, vyzkoušený více než 30ti letou praxí.

Nový odbočkový ventil DAV je již možné objednat v dimenzi d 110 mm s odbočkami o průměru d 32, 40, 50, 63 mm. Dimenze d 160, 180, 200, 225 mm budou postupně dostupné v průběhu letošního podzimu. Nová řada DAV plynule nahradí původní model ve všech dimenzích a po vyprodání skladových zásob již bude dodáván jen tento typ.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama