Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V SIKO.cz se vrhli na e-shop

70 % tržeb zůstává díky velkoobchodu a e-shopu zachováno. Prodejny zůstávají pro maloobchod dál zavřené. Realizací ubylo a je menší tlak na řemesla, konzultovat lze on-line.

Zdroj SIKO

Pobočky a showroomy zůstávají zavřené, zásadně však posílilo fungování e-shopů

„70 % tržeb zůstává díky velkoobchodu a e-shopu zachováno. Díky tomu udržujeme velkou část zaměstnanosti všech našich kolegů, prodej relativně funguje a stát tak dále získává desítky milionů měsíčně na DPH a odvodech z mezd,“ komentuje situaci generální ředitel Sika Tomáš Vala pro Seznam zprávy.

„Reagovali jsme rychle. Stanovili jsme krizový tým a ihned komunikovali s našimi lidmi. Jsou největší hodnotou, kterou máme. Zásadní je udržet maximální informovanost mezi zaměstnanci v době, kdy změny přicházejí někdy v řádech hodin," řekl k situaci Vala.

Prodejny zůstávají pro maloobchod dál zavřené

Roušky v SIKO zaměstnanci povinně nosili už čtyři dny před vládním příkazem. Pouze bezhotovostní platby zavedli týden před ostatními. Prodejny zůstávají pro maloobchod dál zavřené. Siko proto přešlo do úsporného režimu, zejména ve spotřebě energie nebo vytápění. Při počtu 52 prodejen je úspora citelně znát.
„Doposud jsme nepřistoupili k jakémukoliv krácení mezd, snažíme zatím vybírat dovolenou a náhradní volno. Část kolegů zůstává doma na nemocenské,“ upřesnil Tomáš Vala.

Konzultace se zákazníky on-line, realizací ubylo a je menší tlak na řemesla

Možnosti vybírat koupelnu či kuchyni s naším konzultantem funguje vzdáleně přes Skype,“ vysvětluje šéf Sika. Jinak řečeno, o půdorysu koupelny nebo umístění skříňky si zákazník zkrátka s prodejcem popovídá on-line.

„Rozhodnutí o samotném termínu realizace je nyní na zákaznících a jejich vůli přijít do kontaktu s někým dalším, se řemeslníkem,“ přiznává Tomáš Vala, že tato část jejich byznysu se zpomalila a omezila. „Na druhou stranu je to dobře. Před touto krizí byl totiž hlavním blokátorem růstu našich tržeb nedostatek řemesel na trhu. Jsem přesvědčen, že do pěti let bude dobrý řemeslník placený dvakrát více než průměrný člověk v kanceláři,“ říká.

Společnost Siko zaměstnává 960 lidí a je v Česku nejen lídrem v prodeji koupelen, ale také trojkou na trhu s kuchyněmi po firmách IKEA a Oresi.

 
 
Reklama