Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Termostatický směšovací ventil ATM 112 s ochranou proti opaření

Ventil proti opaření ATM 112 je navržen pro smíchávání teplé a studené vody tak, aby jej bylo možné rychle a jednoduše instalovat před vodovodní baterie v domácích nebo komerčních prostorech.

Termostatický směšovací ventil ATM 112 chrání před opařením osob. Ventil smíchává teplou a studenou vodu, tak, aby výstupní teplota byla mezi 30 až 50 °C. Výsledná teplota se nastavuje pomocí otočného kolečka. Vhodné zejména pro zásobníky teplé vody, kde je uskladněna voda o vysoké teplotě např. systémy s kotly na tuhá paliva, solární systémy apod. Konstrukce ventilu byla navržena pro spolehlivou funkci a rychlou instalaci. Ventil se instaluje těsně před vodovodní baterii.

Nastavením maximální výstupní teploty vody docílíme také snížení spotřeby vody. Pro průměrnou čtyřčlennou domácnost se za rok docílí úspory 5 m3 vody za rok, tj. necelých 500 Kč.

Příklady aplikací najdete pod umyvadla v domácnostech, ale i v komerčních prostorech. Např. pro kadeřnické umývací boxy, aby odstranil problém s nastavením správné teploty vody a ochránil zákazníka před opařením. Dále prostory s pečovatelskou službou či nemocnice, toalety čerpacích stanic, hotely, restaurace atd.

Balení obsahuje vše, co potřebujete pro instalaci: flexibilní hadici, těsnění a roháček se sítkem.

Výhody:

  • ochrana osob proti opaření
  • konstantní maximální teplota
  • úspora vody
  • úspora nákladů
  • šetrnost k životnímu prostředí snížením spotřeby a ohřevu vody
  • rychlá montáž, která zabere cca 5 minut, kterou nainstalujte prakticky sami

 


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...

 
 
Reklama