Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpací systém FRANKLIN ELECTRIC HES získal Velkou cenu AOVT 2019

Představenstvo Asociace obchodu voda – topení (AOVT) každoročně oceňuje inovativní výrobky, služby a procesy v oboru voda – topení udílením Velkých cen AOVT. Za rok 2019 získal toto ocení v kategorii čerpací technika systém FRANKLIN ELECTRIC HES.

FRANKLIN ELECTRIC HES je výjimečný tím, že zajišťuje úsporu v nákladech na provoz čerpací techniky až 20 %.

Na letošním již 23. ročníku prestižního veletrhu Aquatherm Praha 2020, který se zaměřuje na vytápěcí, ventilační, klimatizační, měřící, regulační, sanitární a ekologickou techniku, se mimo jiné předávaly Velké ceny AOVT. Již 22 let je uděluje představenstvo AOVT, které tak oceňuje nejinovativnější produkty, služby a procesy v oboru. Za rok 2019 obdržel Velkou cenu AOVT v kategorii čerpací technika systém FRANKLIN ELECTRIC HES, který do soutěže přihlásil jeho exkluzivní distributor pro ČR – společnost Pumpa,a.s.

FRANKLIN ELECTRIC HES byl vyvinut v zájmu ochrany životního prostředí a snížení spotřeby elektrické energie. Jedná se o čerpací systém, který se skládá z 6“ nebo 8“ synchronního motoru 304SS NEMA (3000 otáček/min.), frekvenčního měniče a výstupního filtru. Technologie Franklin Electric zajišťuje úsporu v nákladech na provoz čerpací techniky až 20 % a systém je možné použít pro rozsah výkonu od 4 kW do 150 kW.

Právě zmíněná úspornost vedla k pořízení systému i Brněnské vodárny a kanalizace, které FRANKLIN ELECTRIC HES nainstalovaly v roce 2016 na jednom z hlubinných vrtů v obci Březová nad Svitavou. „Po roce proběhlo sledování energetické náročnosti čerpacího systému. Z naměřených hodnot vyplynulo, že celková spotřeba elektrické energie na čerpání 1 m3 vody je s FRANKLIN ELECTRIC HES úspornější o 45 % oproti původní instalaci. Návratnost celé investice byla následně vypočítána na 1,5 roku,“ říká Martin Křapa, člen představenstva společnosti PUMPA,a.s., která systém v Březové nad Svitavou nainstalovala i jej nadále servisuje.

„Na FRANKLIN ELECTRIC HES jsme především ocenili, že přináší skutečně reálný a měřitelný přínos firmám v oboru vodárenství. Hlavně energetické úspory a finanční návratnost na vrtu v Březové nad Svitavou nás přesvědčily o jeho výjimečnosti. Domnívám se, že energeticky úsporná řešení a inovativní technologie, jakou představuje právě oceněný systém, mohou přispět k řešení prohlubujícího se problému nedostatku vody v ČR,“ říká Ing. Josef Brabenec, prezident AOVT.


PUMPA, a.s.
logo PUMPA, a.s.

Výhradní dovozce čerpadel a dalšího sortimentu pro ČR. Zastupujeme firmy Calpeda, Zenit, Speroni, Marina, Cadoppi, Cimm, Bugatti. Dále prodej a servis čerpadel Grundfos, Wilo a motory Franklin Electric. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis.

 
 
Reklama