Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na dešťovou vodu? Výběr nádrže na vodu, dotace Dešťovka 50 % v roce 2020?

O jakém množství vody se bavíme? Nadzemní či podzemní? Mám nárok na dotaci?
Přinášíme souhrnný přehled 5 důležitých témat ohledně hospodaření s dešťovou vodou.

Jak na dešťovou vodu?

Stále větší výkyvy počasí a s tím související sucha zvyšují nároky na množství vody pro zavlažování zahrady. Začněte využívat dešťovou vodu a šetřete tak nejen svoji peněženku ale i přírodní zdroje.

O jakém množství vody se bavíme?

- dostupné množství vody - potřeba vody na zahradě a v domě - průměrně v ČR naprší 650 mm na m2 za rok  

Nadzemní či podzemní?

Nadzemní nádrže, zásobníky a sudy jsou vhodné  - když toho tolik nenaprší, dostupné množství vody je malé (malá plocha střech) - když není jak vodu spotřebovat, potřeba vody je malá (malá zahrada bez dalšího využití dešťovky, rekreační zavlažování chat a chalup) - podmínky nedovolí instalovat pod zem Podzemní nádrže na dešťovou vodu - když jsou plochy střech dostatečné, dostupné množství vody je vetší  - když je potřeba pravidelného zalévání a dalšího využití vody v domě a na zahradě, potřeba vody je větší - je technicky a dispozičně možné instalovat nádrž pod zem a ušetřit místo - voda se sbírá přímo trubním vedením napojeným na svody - na vtoku do nádrže je filtrační koš či filtrační šachta před nádrží - je vhodné realizovat bezpečnostní přepad z nádrže   Mohu získat dotaci 50 % z programu dešťovka? Ano, II. výzva - stále probíhá příjem ... více na webu ... podrobněji v článku ZDE
Dešťovka.eu
logo Dešťovka.eu

Na našem E-SHOPU nabízíme vybrané doporučené produkty - nádrže na dešťovou vodu, jímky, čistírny a další. Velkoobchod a B2B pro stavební firmy. Pomáháme se získáním dotace z programu Dešťovka SFŽP, zpracováváme odborné posudky a žádosti.

 
 
Reklama