Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zařízení IPS ProtectX: kvalitní ochrana proti vodnímu kameni

Pro efektivní provoz elektrospotřebiče je nutné dbát na jeho správný výběr, instalaci i servis. Společnost DZ Dražice proto představuje zařízení IPS ProtectX k ochraně proti zanesení vodním kamenem.

Ekologické zařízení na fyzikální úpravu vody IPS ProtectX s patentově chráněným konstrukčním řešením (technologie TGP – turbolent galvanic polarization) slouží k ochraně proti usazování vodního kamene v průtokových ohřívačích vody, rozvodech nebo elektrospotřebičích (např. varné konvici, pračce).

„Toto průtokové ocelové příslušenství, které obsahuje disky z titanu a mědi, se instaluje přímo na vodovodní potrubí v domácnostech, veřejných budovách nebo průmyslových provozech. Funguje na principu galvanického mokrého článku s napětím 4,2 až 6 V a způsobuje vířivé proudění vody, které dočasně mění strukturu minerálů (především vápníku a hořčíku) a zabraňuje tak tvorbě pevných usazenin vodního kamene i korozi. Minerály a soli totiž ztrácejí schopnost vytvářet tvrdé krystalické nánosy a jsou odplavovány spolu s vodou. IPS ProtectX navíc pracuje bez vnějšího zdroje energie, dodatečných nákladů, chemie nebo magnetů,“ vysvětluje základní funkci celého systému Lukáš Formánek, technický ředitel společnosti DZ Dražice.

IPS (ionizační polarizační systém) ProtectX výrazně prodlužuje životnost topných zařízení nebo sanitárního vybavení. Je možné ho instalovat jako prevenci na nové potrubní rozvody, ale také na ty starší, odkud postupně odstraňuje stávající usazeniny. Toto ekologické zařízení je zcela bezúdržbové, zdravotně nezávadné a splňuje všechna důležitá bezpečnostní kritéria pro styk s pitnou vodou.


DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...

 
 
Reklama