Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FRABOPRESS SECURFRABO – Dva v jednom

Měděné lisovací tvarovky FRABOPRESS dnes představují velkou inovaci na trhu s lisovacími tvarovkami nejrůznějších konkurenčních značek.

Dosud platilo, že pro instalaci vody a vytápění a pro instalace plynové musely být použity dvě rozdílné řady lisovacích tvarovek. Díky revolučnímu řešení italského výrobce FRABO – použitím univerzálního O-kroužku ve tvarovkách FRABOPRESS – je tento problém vyřešen. Na instalaci vody, vytápění i plynu se používá pouze jedna řada tvarovek! Tuto univerzálnost značí na těle každé tvarovky dvě značky – modrá s nápisem H2O DVGW a žlutá s nápisem GAS DVGW MOP5. Spolehlivost a pevnost spojení zaručuje zalisování ve dvou rovinách – před a za O-kroužkem ( běžné čelisti s profilem „V“).

PATENTOVANÝ SYSTÉM SECURFRABO

Nadměrný spěch na pracovišti zvyšuje riziko špatného zalisování nebo dokonce způsobí opomenutí zalisování tvarovky. SECURFRABO je systém patentovaný společností FRABO pro rychlou a praktickou instalaci lisovacích tvarovek. Není-li tvarovka zalisována, speciální O-kroužek s výstupky okamžitě odhalí únik média. V případě, že je vše zalisováno v souladu s doporučeným postupem, k úniku nedochází. Zkoušku těsnosti systému lze provést jak vodou, tak stlačeným vzduchem.
Speciální O-kroužek je testován a certifikován podle evropských norem EN549 (gas applications) a EN681 (water applications) a je vhodný i pro použití na pitnou vodu.
FRABO
logo FRABO

Měděné a bronzové tvarovky pro měkké pájení, FRABOPRESS - lisovací měděné tvarovky pro rozvody vody,topení a plynu, FRABOPRESS C-STEEL a C-STEEL GAS - kompletní systém trubek a lisovacích tvarovek z uhlíkové oceli pro rozvody topení a plynu, FRABOPRESS 316 ...

 
 
Reklama