Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V Kanadě jsou rok od roku populárnější bazény a vířivky

Jen v Montrealu se jich ročně postaví na 4000. Exportní příležitosti představí podzimní Canadian Pool and Spa.

Trh s rezidenčními, komerčními i veřejnými bazény a vířivkami zažívá v posledních letech v Severní Americe doslova boom. V Kanadě se nachází 24 aquaparků, mezi nimiž vévodí celosvětově druhý největší zastřešený aquapark v Edmontonu. Kryté sportovní a rekreační bazény i lázně se těší velké oblibě i z důvodu severského klimatu a dlouhým zimám. Pozadu nezůstávají ani veřejná hřiště a prostranství, u kterých lze sledovat trend zapojení vodotrysků, brouzdališť a jiných vodních prvků. Dalšími faktory, které ovlivňují situaci na trhu, jsou globální oteplování nebo rostoucí kupní síla zákazníků tíhnoucích k luxusním bazénům a soukromým vířivkám.

Nejperspektivnějším regionem pro stavbu bazénů je Québec. Téměř dvě třetiny z celkového počtu všech vydaných stavebních povolení v zemi pochází právě odsud. Popularita zahradních bazénů v této kanadské provincii je překvapující i ve srovnání se Spojenými státy, kde ani k bazénům příznivě nakloněná Kalifornie v počtu osob na jeden bazén nedosahuje québeckých hodnot, tj. 31 vs. 26 osob na jeden soukromý bazén.

Významní výrobci bazénů, vířivek a příslušenství se opět po roce setkají na Canadian Pool and Spa Conference and Expo 2019. Tato přehlídka ukáže nejnovější technologie, produkty a služby v oboru. Akce se pravidelně účastní přibližně 150 vystavovatelů a na 2000 profesionálů z oboru, kteří chtějí rozvíjet svůj byznys, a kteří hledají nové partnery. Veletrh se koná ve dnech 2.–5. prosince 2019 v Ontariu. CzechTrade tam představí jeden z důležitých oborů českého průmyslu vzhledem ke vzájemnému obchodu s Kanadou. Zájemci o firemní prezentaci najdou více informací v Kalendáři akcí na webu agentury CzechTrade.

 
 
Reklama