Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obchodní centra a restaurace můžou ušetřit stovky tisíc litrů vody. Jak?

Odborné zdroje hlásí blížící se nedostatek vody. Obchodní centra i restaurace přitom stále plýtvají vodou a penězi a často ani netuší, že by mohly snadno ušetřit. Navrhujete takové projekty?

Zapojte do nich bezvodé pisoáry, se kterými může jedna restaurace ušetřit 100 000 l vody ročně.

1,5 litrů vyplýtvaných na jedno spláchnutí

Každá restaurace nebo obchodní centrum musí mít toalety, které za den použijí stovky lidí. Víte, kolik vody je potřeba na jedno použití? U klasického záchodu je to 3–10 litrů, u pisoáru 1–2 litry.

To znamená přibližně 1,5 l pitné vody vyplýtvané tam, kde vůbec nebyla potřeba, a s ní i vyplýtvané peníze. Ušetřit stovky litrů denně je přitom jednoduché: stačí vyměnit klasické pisoáry za bezvodé. Pisoáry EcoStep s patentovaným ventilem nepotřebují vodu na spláchnutí ani zalévání, a přesto nepáchnou.

Jak funguje bezvodý pisoár?

Ptáte se, jak může fungovat pisoár bez vody, a přitom nezapáchat? Je to jednodušší, než byste čekali.
  • Pisoár má speciální povrch, na kterém neulpívá moč, a tak všechno steče do odpadu.
  • Patentovaný ventil tekutinu uzavře v odpadu a vytvoří za ní membránu, přes kterou neuniká zápach.
  • Moč nepřijde do kontaktu s vodou. To je velmi důležité, protože v kombinaci s vodou vzniká zápach – voda totiž umožňuje množení bakterií.

Údržba? Stačí 20 sekund

Pisoáry od EcoStepu navíc šetří i čas. K jejich údržbě stačí 20 sekund denně – pisoár jen postříkáte speciálním prostředkem a setřete.

Navrhněte i vy využití ekologičtější varianty. Seznamte se blíž s pisoáry EcoStep a šetřete vodu i desetitisíce korun ročně.


EcoStep s.r.o.
logo EcoStep s.r.o.

EcoStep s.r.o. je výhradním distributorem a výrobcem hygienického a sanitárního zařízení a doplňků. Specializujeme se na úspory nákladů nejen na toaletách. Mezi hlavní produkty patří Bezvodý pisoár P1 a Osoušeč rukou R1 se zárukou 5 let.

 
 
Reklama