Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ochrana potrubí proti zamrznutí - samoregulační topné kabely

Samoregulační topné kabely - řešení na zamrzlé vodovodní potrubí, vodoměry, přípojky, požární potrubí apod.

Ochrana potrubí proti zamrznutí - samoregulační topné kabely

Řešíte každý rok zamrzlé vodovodní potrubí? Napáchal vám mráz škody na majetku? Máme pro vás funkční řešení. Nabízíme samoregulační topné kabely o výkonech 12 W/m, 17W/m, 23W/m, 31W/m. Výkon topného kabelu vám spočítáme podle světlosti trubky, která má být vytápěna a podle tloušťky použité tepelné izolace.
Výhoda samoregulačního topného kabelu je ta, že topný kabel se nepřehřeje ani když se vzájemně dotýká, nebo kříží. Samoregulační topný kabel mění svůj odpor (a tím i výkon) v závislosti na okolní teplotě.

Doporučuje se použít termostat s teplotním čidlem, které se umístí buď někam do prostoru a zapíná při poklesu venkovní teploty pod bod mrazu, nebo se teplotní čidlo může instalovat na vytápěnou trubku pod tepelnou izolaci a na regulaci nastavit teplotu na cca +5°C. Značně se tím sníží provozní náklady.

V případě žádosti o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat na e-mailu - info@elmaterm.cz


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama