Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FV Plast a.s. účastníkem panelové diskuze 2. ročníku konference Rekonstrukce a provoz bytových domů v režimu NZEB

Přijďte si ve středu 14.11. poslechnout příspěvek Ing. Davida Behnera ze společnosti FV Plast. Probereme mimo jiné dotazy, jaké výhody přináší vývoj nové generace trubek a tvarovek z PP-RCT montážním firmám a uživatelům.

V sortimentu jsou kromě vícevrstvých trubek z PE-RT a klasického potrubí PPR CLASSIC také kompozitní potrubí STABIOXY a FASER a nová generace potrubí PP-RCT UNI a HOT
V sortimentu jsou kromě vícevrstvých trubek z PE-RT a klasického potrubí PPR CLASSIC také kompozitní potrubí STABIOXY a FASER a nová generace potrubí PP-RCT UNI a HOT

FV Plast, a.s. vyrábí a dodává špičkové plastové trubky a tvarovky pro rozvody vody, vytápění a chlazení včetně potrubí pro tepelná čerpadla. V sortimentu jsou kromě vícevrstvých trubek z PE-RT a klasického potrubí PPR CLASSIC také kompozitní potrubí STABIOXY a FASER a nová generace potrubí PP-RCT UNI a HOT. Samozřejmostí je široký sortiment tvarovek pro kompletaci systémů.

V panelové diskuzi zodpoví otázky TZB-info Ing. David Behner, vedoucí obchodu.
  • Většina domů má dnes doma potrubí z PPR na teplou i studenou vodu a na cirkulaci. Ti zkušenější znali rozdíl PN 10,16 a 20, pak přišla éra kompozitních potrubí s omezenou dilatací a větším průtokem, nyní jsme v době PP-RCT. Jaké výhody tento vývoj přináší uživatelům?
  • Proč jsme si dříve vystačili s PPR a nyní máme na výběr 4 varianty?
  • Výměna vnitřních rozvodů vody je pro bytový dům velmi náročný proces, který každý odkládá, dokud to jde. U ocelového potrubí dojde ke korozi, potrubí kape a pak se vymění. Jak se pozná chvíle pro výměnu potrubí PPR třeba z r. 1997?
 
 
Reklama