Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Video: Smart technologie ista odhalí i úniky vody

Se službou "Detekce úniku vody" zabráníte nadměrné spotřebě. Základem je sofistikovaný algoritmus, který detekuje únik vody v bytě. Služba upozorňuje správce budov a příp. uživatele bytu, když je zaznamenána neobvyklá spotřeba, která může znamenat nežádoucí únik vody.

Podívejte se na video, služba Detekce úniku vody

Kromě tepla lze díky chytrým technologiím průběžně sledovat i spotřebu vody. Tato oblast je ze strany vlastníků domů a uživatelů bytů stále výrazně podceňovaná. Zájem o rádiové odečty ale rychle narůstá a v krátkém horizontu i spotřeba vody bude naprosto běžně sledována a odečítána dálkovými odečty se všemi přednostmi, které se osvědčily u spotřeby tepla.

Velkou předností průběžného sledování spotřeby vody je šance zabránit nadměrné spotřebě vody. Přímo k tomuto účelu slouží služba Detekce úniku vody. Základem je sofistikovaný algoritmus, který detekuje únik vody v bytě. Tato služba upozorňuje správce budov a případně uživatele bytu v momentě, kdy je zaznamenána neobvyklá spotřeba, která může znamenat nežádoucí únik vody.

Díky rádiovému spojení mezi bezdrátovými měřiči vody a naším datovým centrem se tato upozornění zobrazují našim zákazníkům online a na webovém portálu ista24.cz s možností nastavení upozornění také e-mailem a SMS.


ista Česká republika s.r.o.
logo ista Česká republika s.r.o.

ista se specializuje na měření a rozúčtování individuální spotřeby energií a transparentní vizualizaci dat o spotřebě pro bytové domy a komerční nemovitosti. K tomu využívá portfolio svých produktů – poměrové rozdělovače nákladů na teplo, vodoměry, ...

 
 
Reklama