Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 důvodů, proč zastřešit bazén

Milujete vodní radovánky v soukromí vlastní zahrady a vůbec se vám ještě nechce pro letošní rok rozloučit se s koupací sezónou?

5 důvodů, proč zastřešit bazén

Léto se sice pomalu chýlí ke konci, vy si však chytře a rafinovaně můžete prodloužit radost z vlastního bazénu díky jeho zastřešení. A i v čase horkých letních dní oceníte kvalitní bazénové zastřešení! Pět jeho největších předností vám dnes přinášíme.

1. Koupání bez ohledu na počasí

  A dokonce i denní dobu! Díky zastřešení bazénu si totiž relaxaci ve vlastním bazénu můžete dopřát, i když je venku zataženo, prší či je chladnější počasí. Dopřát si svých pár temp můžete i v nočních hodinách, kdy v nekrytém bazénu klesne teplota klidně o několik stupňů. Zastřešení bazénu zkrátka nepřízeň počasí udrží venku, zatímco uvnitř bude příjemně teplo.  

2. Ulehčíte si péči o čistotu vody

  Je až k neuvěření, jak je bazén velkým lákadlem pro rozmanité druhy hmyzu, které umí bazén pěkně zaneřádit, stejně jako prach, drobné i větší nečistoty či listy ze stromů. Pokud si však pořídíte zastřešení bazénu, rázem máte po starosti. Bazénová síťka si konečně taky občas odpočine, ušetříte za nákup bazénové chemie a vy budete moci prodloužit intervaly mezi čištěním. Ušetřený čas tak můžete trávit relaxací právě v nádherně čistém bazénu.  

3. Ušetříte za ohřev vody

  Pokud máte rádi příjemně teplou vodu v zahradním bazénu a nechcete čekat několik dní na to, až sluníčko odvede svou práci a bazén vám vyhřeje, jistě zvažujete nákup některého z mnoha modelů ohřevu vody v bazénu. Zastřešení bazénu velmi výrazně snižuje náklady na vynaloženou energii právě k ohřevu vody – navíc brání jejímu ochlazování během noci či v chladnějších dnech. Nyní si navíc rozmanité typy zastřešení za atraktivní ceny můžete vybrat na www.alupo.cz.  

4. Zvýšení bezpečnosti i soukromí

  Díky zastřešení bazénu jištěné zámkem totiž nehrozí, že by váš bazén použil někdo bez vašeho vědomí. Především je však zastřešení, kromě neustálého dohledu dospělých, také jediným stoprocentním řešením, jak zabránit náhodnému pádu dětí či domácích mazlíčků do bazénu. Při koupání v bazénu doplněném o zastřešení navíc uvnitř můžete řádit s dětmi či jako děti a ostatní osoby sedící venku u bazénu neohrozíte ani kapičkou šplouchající vody a dokonce ani nadměrným hlukem.  

5. Prodloužení koupací sezóny až na sedm měsíců

  Zastřešení bazénu se totiž umí bravurně postarat o zlepšení mikroklima v bazénu a voda je tak uvnitř teplá, i když už venku vládne babí léto. Kvalitní bazénové zastřešení udrží teplo uvnitř a pořídíte-li si navíc i praktický ohřev vody, váš komfort koupání v zahradním bazénu se neomezí jen na léto, ale skutečně se z léta prodlouží od jara až do podzimu.
 
 
Reklama