Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace termostatických směšovacích ventilů

Termostatické směšovací ventily ATM zajišťují bezpečnou konstantní teplotu. Instalují se jako pojistka proti opaření nebo jako ochrana topných systémů.

Termostatický směšovací ventil ATM afriso
Termostatický směšovací ventil ATM

Termostatický směšovací ventil ATM by měl být použit všude tam, kde je nezbytné zajistit ochranu spotřebitelů proti opaření. Disponuje funkcí „ochrana proti opaření“. Tato funkce zaručuje rychlou reakci ventilu v případě přerušení dodávky studené vody. V okamžiku snížení průtoku studené vody se ventil automaticky zavře. Reakce ventilu je do 1 sekundy!

Ventily jsou vhodné i jako pojistka bezpečného přehřátí zásobníků vody na ochranu proti bakterii legionella. U topných systému může ventil ATM nahradit složité a nákladné regulační systémy zejména pak u podlahového vytápění.

Pod plastovou krytkou ventilu, která zabraňuje nedovoleným manipulacím s nastavenou teplotou, se nachází ovládací kolečko pro nastavení výstupní teploty vody. Ovládací kolečko má dílkovou stupnici a stupnici s teplotou. Ta umožňuje rychlé a správné nastavení ventilu dle požadavků bez potřeby manuálu.

Ventil ATM nevyžaduje během provozu žádnou péči a je možné montovat ho v libovolné poloze. Konstrukce byla navržena pro práci s čistou vodou nebo vodou s obsahem až 50 % glykolu. Mosaz, ze které je ventil vyroben nese označení DZR. Zaručuje výbornou odolnost proti vymývání mosazi a prodlužuje celkovou životnost.

Doporučujeme si prohlédnout video, kde je názorně popsán termostatický směšovací ventil ATM. Poptávejte u svého dodavatele nebo na našich webových stránkách.


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...

 
 
Reklama