Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podzemní plastové monolitické nádrže na akumulaci dešťové vody Garantia pro celoroční využívání dešťové vody nyní s dotací

Na kvalitní podzemní nádrž s příslušenstvím pro využívání dešťové vody v domácnosti i na zahradě bude možné získat dotaci. Zdarma zpracujeme návrh i odborný posudek. Příjem žádostí bude zahájen 29. 5.

Státní fond životního prostředí vyhlásil 27. 4. 2017 dotační program pro občany, který je zaměřený na podporu efektivního a udržitelného hospodaření s vodou v domácnostech. Mezi podporované oblasti patří také zachytávání a využívání srážkové vody pro zálivku zahrady a akumulace srážkové vody pro splachování WC a zálivku zahrady. Podzemní plastové nádrže Garantia bude tedy možné pořídit a instalovat s dotační podporou. Příjem žádostí o dotaci bude zahájen 29. 5. 2017 v 10:00.

Pro akumulaci a využívání dešťové vody na zahradě a v domácnostech jsou ideální podzemní nádrže instalované do nezámrzné hloubky, které umožňují prakticky celoroční provoz. Zároveň v nich voda nepodléhá zkáze kvůli teplotním vlivům a světlu. Podzemní nádrže ušetří místo na zahradě a jsou i z hlediska estetiky přijatelnější zvláště u rodinných domů, protože je z nich prakticky vidět jen poklop, který může být pojížděn i osobními auty (v závislosti na materiálu). Vodu můžeme shromažďovat a uchovávat v nádržích z různých materiálů. Na trhu najedeme nádrže ocelové, betonové, sklolaminátové či plastové (hlavně polyethylenové). Plastové nádrže mají velkou výhodu z hlediska manipulace a rychlosti montáže, údržby a dlouhé životnosti. Monolitické samonosné nádrže se nemusí obetonovávat a oproti svařovaným nádržím přináší značnou úsporu na armování, bednění a vlastním betonu.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama