Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak předejít zanášení kanalizační sítě

V dnešní době se převážná část kanalizačních sítí realizuje z plastových trub. Bohužel v řadě případů dochází k realizaci a volbě potrubního materiálu pouze na základě ceny, tedy prvotní investici.

Výsledkem je často systém vyžadující náročnější pokládku, časté opravy a vysoké náklady na údržbu během doby provozu.

Řešením může být systém s vysokou tuhostí, který pomáhá zamezit vzniku protispádů, případně deformacím a následnému zanášení. Tyto podmínky splňuje třívrstvý systém Quantum od společnosti Pipelife.

Potrubí má jedinečnou třívrstvou plnostěnnou konstrukci. Díky ní může být každá vrstva uzpůsobena své funkci. Výsledkem je vysokopevnostní potrubí nabízené v kruhových tuhostech SN12 a SN16, které pomáhá eliminovat problémy vyplývající z komplikovaných půdních poměrů, mimo jiné i přítomnosti podzemní vody.

Trubky Quantum jsou spojovány pomocí naformovaného hrdla s dvoubřitým těsněním s vnitřní výztuží. Používá mimo standardního vnějšího popisu také vnitřní značení, které usnadňuje identifikaci materiálu i po zasypání zeminou. Bílá vnitřní stěna zkvalitňuje kamerovou revizi.

Inovativní konstrukce stěny zaručuje extrémní odolnost proti abrazi a dovoluje pokládku i za nízké teploty (- 10 °C, nese symbol sněžné vločky).

Široká škála dimenzí DN 150 až DN 800 umožňuje použití jak pro splaškové, tak pro dešťové sítě.


Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.

 
 
Reklama