Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Je potřeba pro instalaci FV na ohřev vody se Solar Kerberos speciální bojler?

Nemusíte kupovat žádný speciální bojler nebo speciální topné těleso. Se Solar Kerberos můžete ohřívat vodu ve většině běžných bojlerů o objemu cca 100 – 200 litrů. Stavební zásahy při pořízení jsou minimální.

Jakým způsobem se Solar Kerberos instaluje – bojler máme v přízemí a panely budou na střeše, jaké jsou nutné stavební zásahy?

Minimální. Na trhu jsou dostupné systémy instalace FV panelů na střechu pro všechny druhy střešních krytin. Právě jednoduchá instalace patří k největším výhodám systému pro fotovoltaický ohřev vody.
Propojení panelů s řídicí jednotkou je realizováno pouze pomocí dvou ohebných kablíků, takže není třeba nic sekat, omítat apod. Navíc ztráta vedením je u nich velice nízká, takže není problém umístit FV panely i ve větší vzdálenosti od bojleru (na garáži, zahradním domku apod.), než je tomu u fototermiky, kde musí být kolektory a akumulační nádoba propojena dvěma dobře zaizolovanými měděnými trubkami, v kterých protéká nemrznoucí teplonosná kapalina.

Co když slunce nesvítí?

Solar Kerberos vodu v případě nedostatečného slunečního svitu ohřeje energií ze sítě, vše probíhá automaticky. Na přehledném displeji lze sledovat kolik energie Solar Kerberos využil ze slunce (a tedy kolik jí ušetřil) a kolik spotřeboval ze sítě.


 
 
Reklama