Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový, patentovaný zápachový uzávěr Advantix

Sprchy v úrovni podlahy jsou pohledné v každém domě či domácnosti. Individuální designová řešení sprchových odtoků, které nabízí společnost Viega v rámci programu Advantix, jsou nejenom pohledná, ale také účelná.

Při vší estetice musí totiž tyto, většinou velmi ploché odvodňovací systémy, splňovat vždy jedno: neustále chránit koupelnu proti zpětnému prostupu nepříjemných zápachů z kanalizace a především po dlouhá léta spolehlivě odvádět odpadní vodu.

Konstrukce odtoků v úrovni podlahy se rovná kvadratuře kruhu: odpad má být ideálně co nejvíce v rovině, jednoduše vestavný a uzpůsobený ke snadnému čištění. Navíc má (pomocí vodní uzávěry) chránit před pronikáním plynů z kanalizačního potrubí a odvádět bez problémů vodu odtokovým výkonem alespoň 0,4 l/s (odpovídá komfortnímu provozu moderních úsporných sprchových hlavic).

Kvadratura kruhu?
Skloubit všechny uvedené požadavky do jednoho jmenovatele je i přesto možné. To potvrzují odtoky Advatix. S vestavnými výškami od 70 mm jsou ideální pro instalaci sprch v úrovni podlahy. Při běžném používání chrání před intenzivním zápachem z kanalizace, a to jak u výšky zápachové uzávěry 50 mm, nebo dnes již zcela běžně používané výšky 30 mm, která umožňuje dosáhnout co nejnižší vestavnou výšku podlahových odtoků. Viega se přitom zaměřuje na sofistikované řešení hydrauliky v odtokovém tělese. Těleso, které zadržuje důležitou vodní uzávěru, se po montáži otočí o 90 stupňů a přes ponornou trubici je v této pozici zafixováno. Tím se odtékající voda dostane do speciálně vytvarovaného spojovacího článku. Voda proudící odtokem tak využívá vestavnou výšku základního odtokového tělesa.

Patentovaná konstrukce umožňuje zvláště nízkou vestavenou výšku, při současně vysokém odtokovém výkonu a spolehlivé ochraně před obtěžujícími zápachy z kanalizace
Patentovaná konstrukce umožňuje zvláště nízkou vestavenou výšku, při současně vysokém odtokovém výkonu a spolehlivé ochraně před obtěžujícími zápachy z kanalizace

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama