Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komplexní řešení čištění a úpravy vod pro ostrovní dům v Bratislavě

Na základě poptávky projektanta bylo zpracováno variantní schéma a cenová nabídka na řešení dodávky vody a likvidaci splaškových a srážkových odpadních vod pro ostrovní ekologický dům v Bratislavě.

Jako podklad sloužila projektantem zpracovaná studie s jistou vizí na řešení celého objektu. Projektantem zpracované řešení počítalo s pokrytím potřeby vody vodou srážkovou, která by měla být upravována pro účely provozní vody a jen nejnutnější část potřeby pak druhým stupněm úpravy pro účely vody pitné. Likvidace splaškové odpadní vody byla uvažována akumulací a odvozem na ČOV.

Před zpracováním řešení byl projektant upozorněn na možnou nestabilitu systému a nekomfort v případě delšího období sucha. V první řadě bylo doporučeno zpracování geologického průzkumu zaměřeného jednak na vsakování, jednak na zjištění možnosti zřízení studny, její případné vydatnosti a kvality podzemní vody pro zásobování objektu. Podzemní voda je potenciálně stabilnějším zdrojem vody, navíc s velmi pravděpodobně lepšími parametry umožňující méně nákladnou úpravu na vodu pitnou. Nicméně předběžně byly zpracovány následující dvě varianty, případně pak upravené o řešení podzemní vody.


 
 
Reklama