Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co je acrylcolor?

Acrylcolor je speciální povrch plastových oken z tvrzeného plastu. Použitím barvicího postupu koextruzí se bílá základní tělesa z PVC a barevné akrylové sklo neoddělitelně vzájemně spojí v jednom technologickém kroku.

Splynutím obou těchto materiálů vzniká hedvábně matný barevný vnější povrch profilu, který bez problémů odolává povětrnostním vlivům.

Princip koextruze
Při koextruzi se bílá základní tělesa z PVC vzájemně spojí tavením s barevným akrylátovým sklem (PMMA). Akrylátové sklo se používá pro své jedinečné vlastnosti v průmyslových odvětvích, jako je automobilový průmysl (zadní skupinové svítilny) a v architektuře interiéru.

Vysoká odolnost
Bílá základní vrstva pod infračerveně průhlednou akrylátovou vrstvou silně odráží sluneční záření. Tím je výrazně minimalizováno zahřívání profilu.

Design
Estetika v architektuře vzniká perfektním sladěním barvy, tvaru a materiálu. Přitom nehraje žádnou roli, zda se jedná o historické budovy nebo moderní obytné domy. Zvláštní význam při vytváření fasád přitom dostávají barevná okna. Neposkytují pouze působivý akcent, nýbrž zdůrazňují individuální charakter budov.

Technika
Při metodě koextruze se společně roztaví bílé základní těleso z PVC a barevné akrylátové sklo (PMMA). Akrylátové sklo je vysoce kvalitní výrobek, který prokázal mnohokrát své kvality v průmyslových odvětvích, jako je automobilový průmysl (kryty zadních světel) a v architektuře vnitřního vybavení.

Mimořádné vlastnosti:

  • Stálobarevnost
  • Akrylát je materiál výjimečný svou odolností. Ani po desítkách let působení povětrnostních vlivů nevykazuje změnu barvy. Není odolnější povrchová úprava plastových oken.
  • Nenáročnost na údržbu
  • Okna z akrylovým povrchem jsou velmi hladká a méně pórovitá než běžné plastové profily, tudíž na nich ulpívá méně nečistot a ty jsou snadněji vyplavovány dešťovou vodou nebo umytím.
  • Odolnost proti poškrábání
  • Akrylový povrch je hedvábně matný, bezpórový a hladký materiál je odolný nejen proti poškrábání ale i proti usazování prachu a špíny.
  • Žádný barevný lak
  • Odpadají starosti o lak, který je velmi náchylný na poškrábaní. Akrylcolor svou tloušťkou 0,5mm předčí jakoukoliv vrstvu laku.
  • Vysoká reflexe
  • Sluneční záření pronikne akrylovou vrstvou a ve větší míře se odrazí od bílého PVC profilu. Tím je výrazně minimalizováno přehřátí profilu, které je patrné u lakovaných nebo laminovaných profilů.

Princip koextruze

1 přivádění bílé PVC-taveniny přes hlavní extrudér
2 přes koextrudér přichází barevná akrylátová tavenina
3 v koextruzní hlavě jsou neoddělitelně spojeny obě tyto tekuté složky
4 k docílení dokonalého povrchu a vysoké brilantnosti barvy je povrch profilu leštěn bruskou
5 hotový acrylcolorový profil



V okno s.r.o.
logo V okno s.r.o.

Výrobce a dodavatel plastových a hliníkových oken a dveří, včetně doplňků. Jsme rodinná regionální firma a vyrábíme, montujeme a servisujeme již od roku 1998. Široký výběr profilů s výbornými izolačními vlastnostmi. Poradenství, zaměření a cenová nabídka ...

 
 
Reklama