Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oční vymývačky - stanice první pomoci - centrum záchrany

Oční vymývačky s obsahem fosfátového pufru poskytují rychlou pomoc při zasažení očí nebo částí těla chemikáliemi, vymývačky se sterilním roztokem NaCl se využívají při zásahu oka cizími částicemi.

Kyselina nebo louh i v nepatrné koncentraci mohou proniknout během několika sekund přes rohovku a trvale poškodit oko. Významné nebezpečí představuje také vniknutí cizích těles, například prachu, částic opracovávaného materiálu apod.

Vymývačky se snadno používají, jsou sterilní a hygienické. Díky pečeti láhev nelze použít opakovaně. Oční mušle zajišťuje při výplachu otevřené oko, novinkou jsou vymývačky s nástavcem DUO pro současný výplach obou očí současně. Trvanlivost vymývaček je 2 – 3 roky. Mohou být dodávány včetně držáku na stěnu a piktogramu nebo v různých typech stanic první pomoci – center záchrany, v sadách s různými kombinacemi roztoků a další výbavou podle potřeb konkrétního pracoviště.

Nově je možné vymývačky umístit i ve venkovním prostředí do vyhřívané skříňky v provedení z nerezové oceli. Skříňka je izolovaná, elektricky vyhřívaná a prachotěsná, v ní umístěné vymývačky jsou nejen dobře chráněné proti znečištění, ale i proti zamrznutí obsahu.

Další novinkou v sortimentu očních vymývaček jsou ampule pro výplach očí QuickRinse MINI. Tyto ampule obsahují sterilní roztok NaCl, jsou vhodné do stanic první pomoci, ale také do kabelky nebo do kapsy, a můžou tak být vždy po ruce. Oční vymývačky dodávané firmou BangCo odpovídají normám ČSN EN 15154-4:2009, STN EN 15154-4:2009, DIN EN 15154-4:2009, GOST-R Certifikát č. 0145433.

 
 
Reklama