Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odolné odvodňovací žlaby

Vzhled a požadavky na zatížení jsou prioritní kritéria pro výběr odvodňovacího systému. Ale v případě extrémního zatěžování se musí projektant i stavitel spolehnout na konstrukci, odolnost a druh materiálu, ze kterého jsou žlaby vyrobeny.


Polymerbetonové žlaby s integrovanou ochrannou litinovou hranou a těsnicí drážkou mají velmi robustní a odolnou konstrukci těles.

  • Toho je docíleno díky speciálnímu polymerickému betonu (od RONN MEA), který je mimořádně pevný, disponuje nejvyšší pevností v tlaku a ohybu. Vstupní suroviny, přírodní materiály jako křemen, čedič a granit jsou spojeny směsí pryskyřic.
  • Výsledkem jsou modulární, lehké konstrukce těles žlabů s různými druhy spádů pro rychlý odtok vody a s vysokou odolností proti působení agresivních látek pro ochranu spodní vody.
  • Bezpečnost provozu v prostorách logistických center, terminálů apod. je zajištěna litou hranou ve tvaru Z, která lépe vydrží zatížení a tlak stejnoměrně rozvádí na větší plochu.

Polymerbetonové žlaby RONN EN 1000-1500-2000-3000-4000 jsou vhodné pro zátěžové třídy C250- F900 kN podle ČSN EN 1433. Oblasti, ve kterých se nejčastěji používají, jsou nakládací zóny s intenzivním provozem naložených vysokozdvižných vozíků, překladiště kontejnerů, přístavní oblasti, letiště.

Výhodou při pokládce odvodňovacích systémů z polymerbetonových žlabů je i jejich nízká hmotnost. Jsou až o 75% lehčí než betonové žlaby. Rošty se na žlaby upevňují pomocí rychlouzávěrů Profix jednoduše zaklapnutím s automatickou čtyřbodovou aretací z pérové oceli. Montáž i demontáž je velmi rychlá a bezpečná.

Projekční servis RONN navíc podporuje partnery při provádění hydraulických výpočtů, plánování a vytváření grafů. Výsledkem je naprosto přesné přizpůsobení terénu a optimální rychlost průtoku. Servis je zdarma. Podrobné informace o řešení a servisu na www.ronn.cz.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama