Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky z koupelnového světa na Salone del Mobile

Designérské novinky z revolučního materiálu představila společnost Laufen odborníkům i laické veřejnosti na prestižním veletrhu Salone del Mobile v italském Miláně. Letošní již 55. ročník se konal 12. - 17. dubna za účasti vystavovatelů ze 160 zemí.

Nikdo by si ani nepomyslel, že malý přídavek korundu do tradiční směsi keramiky způsobí takovou revoluci v koupelnovém světě. Nikdo, až na designérské experty ze švýcarské společnosti Laufen. Z jejich posledního počinu se zrodil speciální materiál SaphirKeramik.


Na letošním veletrhu Salone del Mobile byly ve stánku Laufen návštěvníkům představeny novinky, které byly z revolučního materiálu vyrobeny a které zároveň dokazují, že v oblasti materiálových inovací je stále kam se posouvat.

Produkty ze SaphirKeramik se vyznačují tenkými stěnami i extravagantními tvary a jsou zároveň ekologické.

Společnost Laufen do Milána přivezla jednak svoji dvorní kolekci Kartell by Laufen, která byla rozšířena o několik nových kousků, a také dvě kolekce, které spatřily světlo světa na jaře 2015, kolekci VAL a INO. Úplnou novinkou je klozet kombinovaný s bidetem, Laufen Riva, který se na českém trhu objeví koncem roku 2016.



Do letošního portfolia byla navíc zařazena instalace replik koupelnového vybavení vily Tugendhat. Ne každý totiž ví, že na zhotovení finálních odlitků, stejně jako na celý proces výroby tamější sanity, tehdy dohlíželi zkušení mistři znojemské továrny patřící společnosti Laufen CZ.


 
 
Reklama