Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka, která prodlouží životnost ohřívače vody

Společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody, vylepšila protikorozní ochranu složitějších typů bojlerů, u nichž se využívá technologie smaltování.

Standardně se do ohřívačů vody instaluje jedna hořčíková anoda, která slouží jako dodatečná ochrana proti korozi a prodlužuje tak životnost nádoby. V případě velkých smaltovaných ploch je ovšem její účinnost oslabena. Firma DZ Dražice proto začala v letošním roce nově vyrábět vybrané ohřívače vody se dvěma hořčíkovými anodami.


„U modelů se složitou vnitřní geometrií jsme se proto rozhodli instalovat dvě hořčíkové anody místo jedné. Uvnitř nádob se totiž smaltují také tepelné výměníky. Ty jsou vzhledem k tepelnému a mechanickému namáhání ke korozi nejnáchylnější a zároveň mohou fungovat jako stínítko pro stávající anodu. Ochranné ionty, které se z ní uvolní, se tak nemusí dostat až k mikrotrhlině na nádobě, protože je zachytí právě výměník. Dvě hořčíkové anody však pokryjí celou vnitřní plochu nádoby a ještě více tak prodlouží její životnost. Jsou vmontovány do horní části nádoby a boční příruby,“ vysvětluje funkci nového řešení Lukáš Formánek, technický ředitel společnosti Družstevní závody Dražice.

Návrh na instalaci dvou hořčíkových anod vznikl v dražickém vývojovém centru, v němž již byla vytvořena řada inovovaných řešení.
DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...

 
 
Reklama