Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sprchový kout a možnosti jeho technického řešení

V případě, že se rozhodneme vybudovat v koupelně sprchový kout, je možné vybírat z různých variant. Novinkou v oblasti sanitární techniky jsou desky pro podlahu sprchového koutu vhodné k obložení.

Díky sprchovým deskám můžeme dosáhnout vzhledu vyzdívaného a bezbariérového koutu, a to bez rizik, se kterými se můžeme setkat u zednicky zbudovaného koutu. Bezproblémovou hydroizolační vrstvu, dobrý povrch pro obkládání i správný spád řeší tento výrobek již systémově.

Stačí jej uložit do správné výšky na podkladní terče a můžete obkládat. Součástí výrobku je i profilace odtokového kanálku s napojením na zápachovou uzávěru (sifon). Tato novinka byla představena na veletrhu ISH 2015 ve Frankfurtu pod obchodním názvem SolidSlope.

Sprchová vanička se využije např. v případě, kdy není možné zapustit sifon do podlahy. Vanička je posazená na nožičkách výše než podlaha a čelní stěna se zakryje systémovým panelem či vyzdí a obloží keramikou.

Klasickým řešením je volit spodní část sprchového koutu zbudovanou ze spádované hrubé betonové podlahy opatřené stěrkovou hydroizolací obloženou keramickou dlažbou.

Více informací, jaké technické řešení sprchového koutu zvolit do své koupelny, najdete v článku na www.ESTAV.cz

© Fotolia.com - markobe
© Fotolia.com - markobe

 
 
Reklama