Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Trendy v koupelnách pro rok 2016: Výrazné barvy, kovové doplňky a walk-in sprchy

Na první pohled jsou nejdůležitější barvy, ale i několik málo doplňků dokáže koupelnu proměnit v originální vyladěnou místnost. Jaké trendy nás letos čekají?

„Vhodným doplňkem pro rok 2016, který povznese vaši koupelnu, jsou velmi trendy kovové materiály. Kromě klasických nerezových doplňků budou pro letošek populární zlaté, ocelové i bronzové prvky, které dodají i jinak obyčejné koupelně luxusní a stylový vzhled,“ uvedla Radka Prokopová, výkonná ředitelka společnosti Alcaplast. Minimalisté uvítají další z trendů – matné černé doplňky, ať už v podobě vodovodních kohoutků či držáků na ručníky.

Nebojte se výrazných barev

Jedním z trendů pro letošek jsou výrazné barvy, například tropická zelená, kanárkově žlutá či fuschiová. Pokud by to na vás bylo příliš, můžete zvolit kombinaci výraznějších barev s méně nápadnými pastelovými. Barevnými obklady rozzáříte prostor a ukážete, že máte letošní trendy v malíku. Nebojte se černé ani na zdech. S vhodně zvoleným osvětlením a bronzovými doplňky například v podobě designových WC ovládacích tlačítek bude vaše koupelna vypadat skvěle.

Sprchový kout se i podle letošních trendů obejde bez vaničky

„Sprchové vaničky jsou už dávno podle tuzemských i zahraničních designerů na ústupu. Prostor pro sprchování tak nemusí být násilně ohraničen, naopak může být přirozeně propojen s další částí koupelny. Navíc jsou walk-in sprchy hygieničtější a snazší na úklid, “ prozradila trend letošního roku Radka Prokopová.

Sprchové kouty označovány jako „walk-in“ nejen dobře vypadají, ale jsou i bezbariérové. Už loni bylo toto řešení velmi populární, letos by jej měli zvážit všichni, kdo se chystají na proměnu koupelny. Podlaha v koupelně bude díky takto navrženému sprchovému koutu jednolitá a posílí tak kompaktnost prostoru.



Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 
Reklama