Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aquatech Amsterdam 2015 - perspektivní novinky pro úpravu vody

Na začátku listopadu proběhla Amsterdamu významná výstava oboru vodního hospodářství a vodárenských technologií Aquatech Amsterdam 2015.

Oceněné novinky v Aquatech Inovation Award

Na akci bylo prezentováno množství novinek, z nichž ty nejvýznamnější byly oceněny tradiční soutěži Aquatech Inovation Award. V kategorii Vodní zásobování/úprava vody zvítězil výrobek MPC-Buoy společnosti LG Sonic určený k eliminaci nadměrného výskytu sinic a řas ve venkovních nádržích pomocí ultrazvuku. Je schopen zcela automaticky kontrolovat kvalitu vody nádrži, predikovat další vývoj rozvoje a výskytu sinic a řas a následně odstraňovat toto oživení vysíláním ultrazvuku o patřičné frekvenci.

Další velice zajímavou novinkou je PearlAqua™ (Aquisense Technologies) z kategorie inovací ještě neuvedených na trh. Jedná se o technologii hygienického zabezpečení vody pomocí UV-C záření generovaného LED diodou. Tento systém tedy neobsahuje křehké výbojky na bázi rtuti, je tak usnadněna instalace a údržba. Jednou z možných aplikací tohoto systému jsou mobilní úpravny vody, kde jsou vyšší nároky na odolnost použitých technologií.

 
 
Reklama