Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová cenově výhodná konstrukční řada vysokotlakých čerpadel

Jako rozšíření stávajícího rozsáhlého sortimentu čerpadel zavedla společnost KSB novou, kompaktní a cenově výhodnou konstrukční řadu Comeo. Čerpadla jsou konstruována pro provozní tlak 10 bar.

Čerpadla jsou konstruována pro použití v zásobování vodou, v malých zařízeních na zvyšování tlaku a také v aplikacích pro lehký průmysl. Kromě toho jsou vhodná i pro použití v úpravnách vody. Čerpadlo Comeo C v provedení z nerezové oceli má schválení ACS a WRAS pro pitnou vodu.

Sací a výtlačné hrdlo jsou vyrobeny z jednoho odlitku, volitelně z nerezové oceli 1.4308 (Comeo C) nebo šedé litiny JL1040 (Comeo G). Podle požadovaného výstupního tlaku mají agregáty dva, čtyři nebo šest stupňů. Stabilní monoblokové provedení absorbuje vnější potrubní síly a čerpadlo je možno bez problémů instalovat i v těsných prostorových podmínkách.

Zákazníci mohou jako napájecí napětí pro monoblokové motory volit mezi jednofázovým napětím 230 V a třífázovým napětím 400 V. Výkon pohonu je v rozsahu od 0,37 kW až do 2,2 kW. Pro export do mimoevropských zemí může být k dispozici i provedení pro 60 Hz. Teploty prostředí se mohou pohybovat v rozmezí od –15 °C do + 55 °C.

Agregáty s velkoryse dimenzovanými hřídeli, ložisky, šroubeními a mechanickými ucpávkami podle normy EN 12756 jsou vhodné pro průmyslové aplikace a zaručují dlouhou životnost. Elastomery mechanických ucpávek jsou z EPDM nebo NBR. Jako materiál kluzných kroužků a protikroužků se používá uhlíkový grafit, impregnovaný pryskyřicí.

Comeo C, cenově výhodná konstrukční řada vysokotlakých čerpadel z nerezové oceli
Comeo C, cenově výhodná konstrukční řada vysokotlakých čerpadel z nerezové oceli

 
 
Reklama