Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na pražském Proseku byla objevena Legionella

Bakterie Legionella pneumophila, způsobující onemocnění zvané legionelóza, se objevila v rozvodech teplé vody na pražském Proseku.

Dezinfekce vody začne v pátek generátorem chlordioxidu a lze očekávat, že se limity bakterií dostanou do normálu během několika dní. Dezinfekce však bude probíhat po dobu jednoho měsíce.

Legionelózou nejčastěji onemocní jedinci s oslabenou imunitou (kuřáci, lidé po operaci). Lehčí forma onemocnění je tzv. Pontiatická horečka připomínající běžnou chřipku (horečka, bolest hlavy, malátnost. Ta odezní během dvou až pěti dní.

Těžší forma onemocnění je již klasická legionářská nemoc vedoucí k zápalu plic (Pneumonii). Příznaky jsou: suchý kašel, postižení dolních dýchacích cest s bolestmi na hrudníku, myalgie, narůstající horečky, bolesti hlavy a neurologické projevy.


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama