Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kaluže ze silnic odstraní liniové odvodnění

Odvodnění komunikací v městských aglomeracích již není jen o uličních vpustích. Při použití liniového odvodnění voda urazí ke žlabu krátkou vzdálenost, vozovka se dá snadno vyspádovat a při správné volbě systému lze žlab použít také jako architektonický prvek.

Je ovšem třeba zvolit vhodný systém s ohledem na konkrétní situaci. Pokud je šíře sortimentu dostatečně obsáhlá jako má RONN Water Management s vlastní výrobou v Plzni, není příliš obtížné nalézt to správné řešení.

Nejběžnější systém používaný pro odvodnění městských komunikací je MEARIN. Žlab z vysoce pevnostního SMC materiálu v šířkách 100 až 300 mm se širokou škálou krycích roštů. Vlastnosti zcela unikátního kompozitního materiálu umožňují použít žlaby MEARIN i v těžce zátěžových plochách a patentované uchycení roštů STARFIX zajistí snadnou údržbu. Díky své nízké hmotnosti a pevnosti také urychlí montáž.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama