Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podívejte se, jak obstály liniové odvodňovací žlaby Kenadrain ve zkoušce zátěže

Cílem výrobního závodu Nicoll bylo navrhnout žlab, který by byl svou vlastní konstrukcí pevnostně srovnatelný s betonovými produkty. Podívejte se na video, které celý test vysoké kvality zátěžových žlabů Kenadrain ukazuje.

Vývojovým cílem výrobního závodu Nicoll bylo navrhnout žlab, který by byl svou vlastní konstrukcí pevnostně srovnatelný s betonovými produkty. Výsledkem je žlabové těleso z polypropylenu s masivními stěnami včetně žebrování navíc opatřené fixačními plochami pro lepší soudržnost s obetonováním.

Pro dokázání vysoké kvality zátěžových žlabů Kenadrain jsme provedli testování a porovnání s nejčastěji používanými konkurenčními typy.

Test byl prováděn působením tlaku z vrchu na žlab osazený roštem, a to bez jeho zabudování do obetonování, aby byla skutečně patrná samotná pevnost žlabového tělesa.

Prvním testovacím výrobkem byl žlab světlosti 100 mm opatřený ocelovou pozinkovanou hranou a litinovým roštem třídy C250. K deformaci žlabu Kenadrain došlo až při dosažení zkušební síly 225 kN. U konkurenčního produktu se stejnou deklarovanou třídou zatížení došlo k deformaci výrobku již při zkušební síle 98 kN.

Podívejte se na video, které celý test ukazuje.



Druhým testovaným produktem byl žlab pro stejnou třídu zatížení tedy C250, tentokrát však s vyšší světlostí, a to 200 mm. I zde došlo k deformaci výrobku Kenadrain při podobné hodnotě zkušební síly, tentokrát 227 kN. Konkureční produkt světlosti 200 mm byl v tomto případě doformován při zkušební síle 86 kN, od jiného renomovaného výrobce pak stejný produkt již při zkušební síle 75 kN.

Výsledky testů tedy jasně ukazují na vysoce nadprůměrnou kvalitu a robustnost žlabů Kenadrain ve srovnání s podobnými konkurenčními výrobky.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama