Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový přístup k odkanalizování obcí a měst a hlavní výhody

V České republice se spuštěním Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 nově zavádí možnost čerpat podporu na projekty decentralizovaného řešení likvidace odpadních vod.

Nový přístup odkanalizování obcí a měst je známý v zahraničí i v České republice

V České republice se spuštěním Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 se nově zavádí možnost čerpat podporu na projekty decentralizovaného řešení likvidace odpadních vod.

Tato možnost je již několik let podporována zejména díky své vysoké efektivnosti realizace v západní Evropě a nově je možnost této podpory využít i v České republice.

Decentralizované řešení likvidace odpadních vod

Hlavní výhoda: Decentralizované řešení likvidace odpadních vod představuje řešení, kdy je místo jedné centrální ČOV v dané obci osazeno více ČOV o menší kapacitě a tím výrazné snížení investičních nákladů, odpisů a tím i pro danou oblast výši stočného. Oprávnění žadatele: kraje, obce, dobrovolné svazky obcí, organizační složky státu, státní podniky, městské části hl. města Prahy, příspěvková organizace, obchodní společnosti

Podpora bude poskytována formou dotace z prostředků FS s maximální hranicí do 85 % celkových způsobilých výdajů projektů.


Ukázka softwaru pro stanovení optimálního řešení odkanalizování
Hellstein spol. s r.o.
logo Hellstein spol. s r.o.

Moderní čistírna odpadních vod STMH pro domácnost, firmy s vysokou stabilitou a účinností čištění. Bezúdržbový třístupňový systém čištění. Čistírna odpadních vod evropského výrobce s tradicí od roku 1999. Realizace řešení na klíč nebo svépomoci vždy ...

 
 
Reklama