Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koliformní bakterie v pražských Dejvicích

Již od neděle 24.5. teče z kohoutků v oblasti Dejvic a Bubenče závadná voda s obsahem koliformních bakterií. Příčina kontaminace je stále neznámá.

V oblasti bydlí přibližně 32 000 obyvatel. Zejména kolem Vítězného náměstí se od neděle množí případy průjmových onemocnění. Za problémem stojí kontaminace koliformními bakteriemi, které se do vodovodního řadu dostaly prozatím neznámo jak. Ve vodě byly současně nalezeny i noroviry.

Systém potrubí je proplachovám zvýšenými dávkami chlóru a v oblasti bylo nasazeno již 60 cisteren z pitnou vodou.

PVK nabízí pro postižené průjmovými onemocněními finanční odškodnění.

Koliformní bakterie žijí běžně v trávicím traktu živočichů a jsou hlavním indikátorem fekálního znečištění vody.

Problém se týká ulic Milady Horákové, Na Kvintusce, U Vorlíků, Náměstí pod Kaštany, Wolkerova, Gotthardská, GoetHeho, , Svatovítská, Za Císařským mlýnem, Papírenská, Jednořadá, Šestidomí, Ve Struhách, Čínská, Na Kocínce, Terronská, Pod Juliskou, , Na Šťáhlavce, Bílá, Božkova, Na Kotlářce, Kolejní, Na Vlčovce, Evropská, Gymnasijní, Na Zátorce, Pevnostní, Dejvická, Generála Píky a Václavkova.


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama