Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka v sortimentu – výkyvné bezpečnostní oční sprchy

V nabídce firmy BangCo naleznete široký sortiment bezpečnostních sprch - tělních, očních i kombinovaných a také dalších produktů k zajištění bezpečnosti práce, jako jsou oční vymývačky a náplasti.

Stacionární oční sprchy se instalují všude tam, kde je pracoviště se stálou potřebou ochrany zraku pracovníků před poškozením chemikáliemi nebo cizími tělesy. Jejich výhodou je fungování bez dalšího přidržování po spuštění vody, postižený může použít obě ruce pro otevření oka, které je často křečovitě stažené.

Novinkou v sortimentu očních sprch jsou výkyvné sprchy zabudované do zdi, pod omítku. Oční sprcha je umístěná ve skříňce z leštěné nerezové oceli s integrovanými výkyvnými dvířky, kterými se sprcha spouští. Oční sprcha má 2 vysoce výkonné sprchovací hlavice s nerezovými sprchovacími destičkami odolnými proti zanášení, s gumovými chráničkami očí a krytkami proti prachu s odklapávacím mechanismem, který se sám uvolní při spuštění vody.

Tuto sprchu dodáváme také ve variantě se spouštěcím ventilem v samostatné nerezové skříňce s montáží volitelně vpravo nebo vlevo od oční sprchy. Spouštění této sprchy je možné buď vyklopením dvířek, nebo pomocí páky. Sprcha odpovídá normám ČSN EN 15154-2:2006, STN EN 15154-2:2006, DIN 12899-3:2009, ANSI Z358.1-2009, GOST-R Certifikát č. 0145433 a je vždy dodávána s označovacím piktogramem.

Nouzové oční sprchy nejsou konečným řešením situace při nehodě, mohou však zásadně zmírnit její následky a poskytnout účinnou pomoc v prvních vteřinách a minutách po nehodě, které vždy rozhodují o následcích. Po každém použití je samozřejmě nezbytné vyhledat lékaře. Platí pravidlo: Nejlepší oční sprcha je ta, která nebyla nikdy použita!

 
 
Reklama