Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oční sprchy – bezpečnostní sprchy – nouzové sprchy

Kyselina nebo louh i v nepatrné koncentraci mohou proniknout během několika sekund přes rohovku a trvale poškodit oko. Také vniknutí cizích těles, například prachu, představuje významné nebezpečí.

Trvalému poškození očí mohou zabránit oční sprchy nebo oční vymývačky.
Vymývačky se uplatní zejména tam, kde je vodovodní přípojka daleko na to, aby byla do 15 vteřin poskytnuta pomoc postiženému. Oční vymývačky dodáváme v provedení buď se stabilním roztokem chloridu sodného, nebo s neutralizačním roztokem fosfátového pufru v případě nebezpečí postižení kyselinami nebo louhy. Nejčastěji se využívají láhve obou roztoků o objemu 500 ml určené na výplach jednoho oka, výhodnější je ovšem využití vymývaček s nástavcem pro výplach obou očí současně – nemusíte se rozhodovat, které oko zachráníte. Vhodné je umístění vymývaček v prachotěsné skříňce.

Mezi oblíbené typy očních sprch patří zejména kompaktní modely se 2 hlavicemi natočenými k obsluze v úhlu 45°, dodávané buď v provedení z nerezu nebo s povrchem pokrytým chemicky odolným polyesterovým práškovým lakováním, k montáži na stůl nebo na zeď. Pouze tyto sprchy se 2 velkými hlavicemi mohou zajistit současné ošetření obou očí a pod správným úhlem.

Dalším oblíbeným modelem jsou ruční oční sprchy s hadicí, opět v provedení se 2 hlavicemi v úhlu 45°. Jejich výhodou je možnost použití i na jiné části těla, případně na ležícího člověka.
Nejprodávanějším typem oční sprchy je varianta se 2 sprchovými hlavicemi a s vaničkou. Tuto sprchu BRU300085 v provedení s nerezovou vaničkou můžete nyní zakoupit v našem e-shopu za mimořádnou akční cenu 6 250 Kč + DPH, celonerezovou variantu BRU300095 za 8 970 Kč + DPH. Akce trvá do 31. 3. 2015 nebo do vyprodání zásob.

 
 
Reklama